Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η λύση του Τελικού Γρίφου

Τελικός Γρίφος Θησαυρού
 (κάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)


Σε όσες Ομάδες απαντούσαν σωστά στον 4ο Γρίφο, δινόταν η ακόλουθη διαφάνεια: 


Με βάση την απάντηση στον 4ο Γρίφο οι Ομάδες μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν ότι επρόκειτο για την απεικόνιση του Αστερισμού του Λέοντα και να εντοπίσουν πάνω στο σχέδιο το αστέρι με την ονομασία «Βασιλίσκος».

Οι Ομάδες έχοντας ήδη στα χέρια τους τον Χάρτη της περιοχής της πλαζ ΑΚΤΗ, το διαφανές ριζόχαρτο με το ψάρι και τη διαφάνεια με τον Αστερισμό του Λέοντα, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις οδηγίες που δίνονταν στον 4ο Γρίφο για να εντοπίσουν το σημείο που κρύβεται ο θησαυρός.

Στο κείμενο του 4ου γρίφου αναφέρονταν τα ακόλουθα:

«Ο ήλιος βλέπει την αρχή» - Πάνω στη διαφάνεια με τον αστερισμό του Λέοντα υπήρχε ζωγραφισμένο το σύμβολο του ήλιου, δίπλα από ένα αστέρι. Οι Ομάδες λοιπόν έπρεπε να τοποθετήσουν το σημείο αυτό πάνω ακριβώς στο μάτι του ψαριού (Σε αυτό τους βοηθούσε και η λέξη «βλέπει» του κειμένου)

«Η Σελήνη το τέλος» - Πάνω στη διαφάνεια, δίπλα από ένα άλλο αστέρι του αστερισμού του Λέοντα, υπήρχε ζωγραφισμένο το σύμβολο της Σελήνης που έπρεπε να τοποθετηθεί στο τέλος, δηλαδή στην ουρά του ψαριού, στο σημείο ακριβώς που έβγαινε η γραμμή από τη λύση του λαβύρινθου. (Σε αυτό τους βοηθούσε και η φράση του 3ου Γρίφου: «The Red River of the Labyrinth will reveal the path of truth”)

Τοποθετώντας τα 2 σημεία σωστά πάνω στο χάρτη, με βάση τις οδηγίες, οι Ομάδες έπρεπε να εντοπίσουν το σημείο που δείχνει στο χάρτη το αστέρι «Βασιλίσκος» του αστερισμού. Επειδή υπήρχαν δύο τρόποι να τοποθετηθεί η διαφάνεια πάνω στον χάρτη, οι Ομάδες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τη φράση «Εν βυθώ η αλήθεια» του 1ου Γρίφου και να συμπεράνουν ότι το σημείο που κρύβεται ο θησαυρός ήταν μέσα στη θάλασσα.

Εντοπίζοντας στον χάρτη της δημοτικής πλαζ ΑΚΤΗ την περιοχή που κρυβόταν ο θησαυρός έπρεπε να οδηγηθούν στο σημείο της παραλίας για να τον αναζητήσουν.

Στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας που οδηγούνταν οι Ομάδες με βάση το χάρτη, υπήρχαν καρφωμένοι στην άμμο, μέσα στη θάλασσα, δύο μεταλλικοί πάσσαλοι (επενδυμένοι με μπλε προστατευτικό αφρολέξ), για να οριοθετούν με σχοινιά το πεδίο που είχε διεξαχθεί νωρίτερα η δοκιμασία στη θάλασσα, και από το οποίο είχαν περάσει όλες οι Ομάδες.


Στη βάση του δυτικού πασσάλου, στο βυθό της θάλασσας, ήταν δεμένο το μικρό μπουκάλι με τον θησαυρό.

Ο θησαυρός μέσα στο μπουκάλι ήταν ένα USB memory stick (φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων) που περιείχε το ακόλουθο video με το μήνυμα: «Όλοι μαζί μπορούμε!»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More